Νέα Σχολική Χρονιά (2020 – 2021)

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και οι μαθητές μπουν στις αίθουσες στα σχολεία, τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο στοίχημα που είναι το ασφαλές άνοιγμα.

Προτού ξεκινήσουν για το σχολείο, οι μαθητές θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι δεν έχουν, μεταξύ άλλων, πυρετό, πονοκέφαλο με ή χωρίς βήχα, πονοκέφαλο με ή χωρίς ζαλάδες, διαταραχές γεύσης.

Καλούνται, ακόμη, οι μαθητές να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.

Όσα παιδιά μετακινούνται με αστικό λεωφορείο, κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.

Όταν φτάνουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους και να μην ανταλλάσσουν τα σχολικά τους με τους συμμαθητές τους.

Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντιλα.

Ο Αγιασμός θα γίνει την Δευτέρα στις 11:00 πμ για το 3ο Νηπιαγωγείο και στις 11:30 για το 2ο Δημοτικό Μανιάκων, χωρίς την παρουσία των γονιών.

Παρακάτω θα βρείτε την ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς.

Μοιραστείτε το...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.