Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί γονείς,

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε τη διετή θητεία του προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στο έργο που του ανατέθηκε με γνώμονα το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Φέτος είναι η χρονιά εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την Ένωση Γονέων, τη Σχολική Επιτροπή και την Ελεγκτική Επιτροπή. Έτσι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 12ης Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με το νόμο 2621/1998 και το καταστατικό του Συλλόγου, αποφασίστηκε η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τετάρτη 23 Σεπ 2020 και ώρα 18:00 στο χώρο του Σχολείου μας.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι τα παρακάτω:

  • Οικονομικός απολογισμός 2ετίας 2018 – 2020.
  • Διοικητικός απολογισμός 2ετίας 2018 – 2020.
  • Προβληματισμοί και θέματα που θα τεθούν από γονείς.
  • Αρχαιρεσίες για την 2ετία 2020 – 2020 για τα παρακάτω όργανα:
  • Διοικητικό Συμβούλιο (7 μέλη και 2 αναπληρωματικά)
  • Εξελεγκτική Επιτροπή (3 μέλη και 2 αναπληρωματικά)
  • Εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων Καστοριάς (1 εκπρόσωπος για κάθε 30 γονείς που θα ψηφίσουν)

Το ΔΣ θα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μελών από τον COVID – 19.

Για τη διευκόλυνση της προετοιμασίας των αρχαιρεσιών και την έγκαιρη προετοιμασία των ψηφοδελτίων παρακαλούμε, τα μέλη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, να το δηλώσουν, έως την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο email του Συλλόγου, ή με μήνυμα στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook ή με sms στο κινητό 6936148033, γράφοντας ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις αρχαιρεσίες και σε ποιο όργανο. (δεν μπορεί κάποιος να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος για το ΔΣ, την Εξελεγκτική επιτροπή και την εφορευτική επιτροπή).

Για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών επαναλαμβάνουμε συνοπτικά τα όσα ορίζονται για τις εκλογές των Συλλόγων Γονέων.

  • Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από τους γονείς των μαθητών οι οποίοι μετέχουν αυτοδίκαια  σε αυτήν υπό την έννοια ότι το καταστατικό δεν μπορεί να αποκλείσει γονέα να γίνει μέλος του συλλόγου αφού τακτοποιηθεί οικονομικά. Στις Γενικές Συνελεύσεις δεν καλούνται μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη αλλά όλοι οι γονείς, οι οποίοι μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να υποβάλλουν υποψηφιότητα για κάθε όργανο που προβλέπει  ο Νόμος, ακόμα και κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που είναι ταμειακά εντάξει. Ο κάθε γονέας έχει μια ψήφο ανεξάρτητα πόσα παιδιά εκπροσωπεί, μπορούν όμως να ψηφίσουν και οι δύο γονείς.
  • Για να είναι έγκυρες οι εκλογές του Συλλόγου πρέπει να ψηφίσουν οι γονείς του 1/3 των μαθητών του σχολείου.  Διαφορετικά οι εκλογές επαναλαμβάνονται μέχρι άλλες 2 φορές. Αν και την τρίτη φορά δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, τότε θεωρείται ότι εκλέγεται νομίμως μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου.

Η ενεργός συμμετοχή των γονέων στα δρώμενα του σχολείου, πέρα από το να διευκολύνει το έργο των δασκάλων προς όφελος των παιδιών μας, παραδειγματίζει τα παιδιά μας στο να είναι ενεργοί πολίτες. Αναπτύσσουν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, της συνεργασίας, του εθελοντισμού, της συμμετοχής, της κοινωνικότητας γενικότερα. Το κυριότερο: μαθαίνουν να κρίνουν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να έχουν δημιουργική σκέψη, να έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Τα παιδιά έχουν τη δύναμη και το όνειρο να παλέψουν για κάτι καλύτερο.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας σε καθολική προσέλευση στις αρχαιρεσίες, ώστε να εξασφαλισθεί η εκπροσώπηση των γονέων μέσω του Συλλόγου στο Σχολικό Συμβούλιο, στην Ένωση Γονέων, καθώς σε όλα τα θεσμικά όργανα, με μια δυνατή παρουσία που θα βοηθήσει το επόμενο ΔΣ στις διεκδικήσεις του για το καλό των παιδιών μας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας την 23 Σεπ, θα διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση στο ίδιο μέρος το Σάββατο 26 Σεπ στις 17:00 και σε περίπτωση και πάλι μη ύπαρξης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπ στις 11:00 π.μ στον ίδιο χώρο με όσους θα είναι παρόντες.

Μοιραστείτε το...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.