Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων, σε μια προσπάθεια για τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης των παιδιών με το λογοτεχνικό βιβλίο, δημιουργεί αρχικά μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, με βιβλία που εξασφάλισε με  άδεια creative commons (cc). Με την άδεια αυτή μπορείτε να: Μοιραστείτε — αντιγράψετε και αναδιανέμετε το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο και να Προσαρμόστε — αναμείξτε, τροποποιήστε και δημιουργήστε πάνω στο υλικό. Όλα αυτά με τους ακόλουθους όρους: 1)Αναφορά Δημιουργού. 2)Μη Εμπορική Χρήση. 3)Παρόμοια Διανομή.

Η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας μπορεί να προσφέρει χαρά και απόλαυση στον αναγνώστη. Ωστόσο, η αγάπη για το βιβλίο δε μεταδίδεται κληρονομικά ούτε αποτελεί μια έμφυτη λειτουργία. Αντίθετα, αποκτάται μέσω μιας μακροχρόνιας και συστηματικής παιδείας που δεν έχει καταναγκαστικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα και καλλιεργείται από τη μικρή ηλικία.

Η βιβλιοθήκη μας θα εμπλουτίζεται με τίτλους και για παιδιά και για ενήλικες, σε τακτά διαστήματα, ενώ απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία και μιας δανειστικής βιβλιοθήκης.

Για να βρείτε την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, επισκεφθείτε τη σελίδα χρήσιμα στο site μας και στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε το κουμπί είσοδος ή πατήστε εδώ.

Για την δημιουργία μιας φυσικής βιβλιοθήκης ενημερώνουμε, όσους έχουν βιβλία που δεν χρειάζονται πια, ότι μπορούν εάν θέλουν, να τα χαρίσουν στο Σύλλογο.

Μοιραστείτε το...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.